Salarisadministratie, zelf doen of uitbesteden?

18 mei 2021

Jij als werkgever betaalt doorgaans elke maand geld aan salarissen en de belastingdienst. Voor je bedrijf zijn dit maandelijks één van de grootste uitgaven. Je bent als werkgever verplicht om je salarisadministratie bij te houden. Op deze manier geef je de belastingdienst inzicht in de loonbetalingen aan je medewerkers. Salarisadministratie kan je zelf doen of uitbesteden. Maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken?

Salarisadministratie is kort gezegd het berekenen van het juiste bedrag dat je moet uitbetalen aan jouw werknemers. Er komen verschillende werkzaamheden kijken bij salarisadministratie. Enkele voorbeelden zijn het doen van de loonaangifte, het uitbetalen van de juiste bedragen en het bepalen hoeveel loonheffingen je moet afdragen aan de belastingdienst. Tijdens het uitvoeren hiervan moet je rekening houden met de CAO en pensioen regels.

Andere werkzaamheden

Naast de bovengenoemde werkzaamheden zijn er ook nog andere taken die komen kijken bij salarisadministratie. Je moet alle werknemersgegevens juist registreren en de hoogte van het salaris bepalen. Alles bij elkaar komen er bij salarisadministratie veel werkzaamheden kijken. Het is dynamisch werk, want de wet- en regelgeving veranderd snel. Iets kan nu kloppen en de volgende dag fout zijn. Als de administratie niet klopt kan de belastingdienst zelfs een naheffingsaanslag opleggen, vaak inclusief een geldboete.

Salarisadministratie uitbesteden

Je kan ervoor kiezen om de salarisadministratie uit te besteden. Dit zorgt ervoor dat je niet meer om hoeft te kijken naar je loonadministratie. Wij zorgen ervoor dat de berekeningen van de salarissen, de loonstroken voor de werknemers en registraties van werkuren en verlofdagen worden gedaan. Op die manier worden zaken volgens de bestaande regelgevingen gedaan en is alles wettelijk volledig in orde voor jouw salarisadministratie. Dit bespaart jou tijd en geld. Je bespaart op personeelskosten, je werknemers houden namelijk meer tijd over om te focussen op andere werkzaamheden. Daarnaast voorkom je bovenal faalkosten, door je salarisadministratie uit te besteden aan Kop & Munt weet je zeker dat alles goed geregeld is. De loonverwerking regelen we helemaal voor je en we helpen je ook met andere zaken op het gebied van personeelszaken. Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak met één van onze medewerkers.

Chat openen
1
Hoi! Kunnen wij je helpen?