Goede zaak, je loonadministratie uitbesteden

27 februari 2020

Met alleen loonstroken is je salarisadministratie niet in orde. Wat dacht je van jaaropgaven en afschriften naar bijvoorbeeld het pensioenfonds en de Belastingdienst? Je loonadministratie is in alle opzichte het beste wat je als ondernemer kunt doen. Zoveel is zeker.

Of je nou starter bent of leiding geeft aan een grote onderneming

Het voeren van een gedegen loonadministratie is een behoorlijke klus. In alle gevallen is het verstandig om te kiezen voor loonadministratie uitbesteden. Dan weet je zeker dat het in orde gemaakt wordt en zo houd je zelf tijd over om dingen te doen die jij goed beheerst. Je loonadministratie uitbesteden is dus bijzonder verstandig, ongeacht of je nou startende ondernemer bent, een kleine- of middelgrote onderneming hebt of dat je aan het hoofd staat van een groot bedrijf.

Hoe simpel wil je het hebben?

Je loonadministratie uitbesteden betekent dat zowel jij als je medewerkers elke maand een mail krijgen vanaf het moment dat de loonstroken en de loonheffing in de speciale portal klaar staan. Hoe simpel wil je het hebben? Je loonadministratie uitbesteden betekent dat jij de administratie in handen legt van specialisten, met actuele kennis en een grote dosis ervaring. Behalve dat je loonadministratie steeds perfect in orde gemaakt wordt, kun je bij de specialisten uiteraard ook steeds met alle specifieke loonvraagstukken terecht.

Geen stress meer vanwege de loonadministratie

Veel ondernemers hebben elke maand weer stress als ze met de loonadministratie aan de slag moeten gaan. Jammer, want dit gaat ten koste van de eigen productiviteit en bezorgt je niets dan slapeloze nachten. Je loonadministratie uitbesteden is dan een veel beter plan. Kun jij je richten op de groei van het bedrijf terwijl je weet dat het met de loonadministratie wel goed komt.

Je betaalt gewoon per gemaakte loonstrook

Je salarisadministratie uitbesteden is wat betreft het kostenplaatje bijzonder overzichtelijk, want je betaalt gewoon per gemaakte loonstrook. Omdat niemand – en jij ook niet- zit te wachten op hele ingewikkelde loonstroken, wordt de administratie op de beste en de meest simpele wijze geleverd, in voor iedereen begrijpelijke taal.

Medewerkers krijgen een persoonlijke code om in te loggen

De loonadministratie kan zowel met als zonder pensioenkoppeling in orde gemaakt worden en de bescheiden zijn altijd veilig in de online portal, waar alle documenten handig op een centrale plek aangeboden worden. Behalve loonstroken worden uiteraard ook jaaropgaves, loonheffingsaangiftes, SEPA betaalbestanden, loonjournaalposten en cumulatieve jaarverzichten gemaakt en in de portal geplaatst worden. De medewerkers krijgen een persoonlijke code om in te loggen op het portal om zo bij hun documenten te kunnen.

Via de software automatisch een afschrift richting Belastingdienst en UWV

Uiteraard betekent je salarisadministratie uitbesteden ook dat er elke maand automatisch een afschrift van de loonadministratie naar de Belastingdienst en het UWV gestuurd wordt. Ook daar heb je dus totaal geen omkijken meer naar. Wat je wel moet doen is op tijd de loonheffing voldoen, maar ook daarover word je steeds per e-mail geïnformeerd. Mocht je aangesloten zijn bij een pensioenfonds, dan wordt de salarisadministratie ook naar dat pensioenfonds gestuurd. Je krijgt daarna vanuit dat pensioenfonds de te betalen premies door.

Chat openen
1
Hoi! Kunnen wij je helpen?